HUURDERSBOND VOERT CAMPAGNE VOOR BETAALBARE HUURPRIJZEN

 

 

Huurdersbond voert campagne voor betaalbare huurprijzen

door © brusselnieuws.be
Brussel

De Huurdersbond heeft een kieslijst opgesteld voor de regionale verkiezingen van 25 mei. De bond zal niet echt deelnemen aan de verkiezingen, maar zal er wel voor campagne voeren. De bedoeling is om de politieke partijen te sensibiliseren voor de hoge huurprijzen in de hoofdstad.

De huurdersbond wil dat de huurders niet meer dan 30 procent van hun inkomen aan hun huur besteden.

De Virtus Electorum-lijst, de lijst van de Huurdersbond, telt momenteel 75 namen. De virtuele kandidaten zijn actief bij de bond, bij vakbonden of het in verenigingsleven. Mensen kunnen tot 25 mei op hen stemmen via de website virtuselectorum.be.

Tot dan zullen de kandidaten campagne voeren op markten en andere openbare plaatsen. Net als bij een echte campagne.

Virtus Electorum pleit in zijn programma voor betaalbare woningen voor alle Brusselaars. De huurprijs van een woning zou niet meer dan 30 procent van het inkomen van de huurder mogen bedragen. Vandaag kan dat voor de armere bevolking oplopen tot 60 procent.

De Huurdersbond wil daarom dat het Gewest de huurprijzen reguleert. Daarnaast wil de bond meer sociale woningen. Streefcijfer moet zijn 15 procent sociale woningen in Brussel.

De Huurdersbond pleit ook voor het bevriezen van de huurprijzen vanaf het begin van de nieuwe legislatuur. Op die manier wil de bond speculatie voorkomen naar aanleiding van de mogelijke regulering van de prijzen.

Publicités
%d blogueurs aiment cette page :